Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përgjegjësia të cilën e mori njeriu mbi vete

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)  

Burimi: el-Lika esh-Shehri (81 B)  

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com  

Pyetje: ”Çfarë lloj i përgjegjësisë është për qëllim në ajetin:  

إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَن يَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنسَانُ إِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولًا  

”Ne ua ofruam amanetin (përgjegjësinë) qiejve, tokës dhe maleve, e ato nuk deshën ta marrin përsipër atë dhe u frikësuan prej tij, ndërsa njeriu atë e mori mbi vete; dhe ai i bëri padrejtësi vetes, dhe ishte i padijshëm.” 33:72

 Përgjigje: ”Urdhëresat dhe ndalesat, do të thotë obligimet e adhurimit. Kjo përfshinë çdo gjë që njeriu duhet të bëjë apo të shmanget.”

Shpërndaje: