Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përgjigja në ftesën e dasmës kur ajo kërkon udhëtim të gjatë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (12)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për t’u përgjigjur në ftesën e dasmës e cila kërkon udhëtim të largët?”

Përgjigje: “Nuk është e detyrueshme përgjigja në ftesën e dasmës kur udhëtimi është i gjatë, dhe kjo për arsye se:

1 – Udhëtimi i gjatë është mundim.

2 – Humbje kohe.

3 – I zoti i dasmës nuk ka ndonjë dobi të madhe nga prania e mysafirit nëse ata nuk janë kushërinj apo shumë të afërm me të, ku në këtë rast ai mund të ndjehet i vetëm pa praninë e të afërmve.”

Shpërndaje: