Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përkujtimi pas varrimit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për kujtimin e mbajtur tek varri pas varrimit të personit?

Përgjigje: O vëllezër! Këtë e bëri i dërguari (salAllahu alejhi ue selem) vetëm një herë. I dërguari (salAllahu alejhi ue selem) e bëri këtë vetëm një herë dhe kjo ishte për një shkak. Njëherë e një kohë ai erdhi tek një varr që nuk ishte mbushur tërësisht. Ai atëherë u ul me shokët e tij dhe u dha atyre një kujtesë. Ishte e vetmja hërë që ai (salAllahu alejhi ue selem) e bëri këtë gjatë jetës së tij. Prandaj, nuk lejohet të kihet si zakon për të kujtuar njerëzit në varreza.

Shpërndaje: