Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përkulja pa dashuri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (19)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%20%207%20-%205%20-%201435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Nëse adhurimi përbëhet nga nënshtrimi dhe dashuria, atëherë çfarë është gjykimi për t’iu përkulur njerëzve me pozita të lartë pa dashuri për ta?”

Përgjigje: ”Kjo nuk është e lejuar. Përkulja është ruku. Rukuja duhet t’i dedikohet vetëm Allahut, sepse adhurimi duhet ti dedikohet vetëm Allahut. Nuk lejohet t-i bëhet ruku ose sexhde një krijese. Kjo i përket vetëm Allahut (subhanehu ue te ala).”

Shpërndaje: