Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përkulja para varreve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nedhid (4)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13474

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është gjykimi për tu përkulur para një varri?

Përgjigje: Ky veprim është një adhurim. Kjo është ruku. Nuk ka rëndësi nëse kjo bëhet për të gjallët apo të vdekurit. Kjo është ruku. Ky veprim është një adhurim dhe një idhujtari karshi Allahut Azze ue Xhel. Përkulja është ruku dhe rukuja është adhurim.

Shpërndaje: