Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përpirja e pështymës nga agjëruesi

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Mexhm-ul-Fetaua 3/251

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi për përpirjen e pështymës nga agjëruesi?

Përgjigje: S’ka gjë të keqe nëse e përpinë pështymën dhe nuk njoh ndonjë kundërthënie mes dijetarëve. Kjo për shkak të vështirësisë dhe pamundësisë së ruajtjes nga një gjë e tillë.
Ndërsa sa i përket gëlbazës dhe mukozës, ato duhet patjetër që të nxirren jashtë nëse arrijnë tek goja dhe nuk i lejohet agjëruesit përpirja e tyre sepse një gjë e tillë (nxjerrja e tyre jashtë) është në mundësinë e tij dhe se nuk janë të ngjashme me pështymën.

Shpërndaje: