Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përsëritja e namazit të xhumasë në të njëjtën xhami

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (13), min: 55.50

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdah%20Fiqh-26-10-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet të falet namazi i xhumasë dy herë në të njëjtën xhami për shkak të mungesës së hapësirës?

Përgjigje: Është problematike për të përsëritur namazin e xhumasë në të njëjtën xhami. Në vend të kësaj ata le të zgjerojnë xhaminë ose të falen jashtë sikurse në një park. Nëse ata mundohen do të gjejnë një vend që i zë të gjithë në mënyrë që ata të mund të falin një namaz të xhumasë. Ai nuk duhet të përsëritet.

Shpërndaje: