Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi e fali xhumanë jashtë xhamisë sepse dyert ishin të mbyllura

Imam Ebu Davud Sulejman bin el-Esh’ath es-Sixhistani (v. 275)

Burimi: Masa’il-ul-Imam Ahmed, fq. 82-86

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

415 – E kam dëgjuar Ahmedin duke u pyetur në lidhje me një burrë që e falë namazin e xhumasë jashtë xhamis pasi që dyert e xhamis janë të mbyllura.

Ahmed bin Hanbeli tha:

Unë shpresoj se asnjë dëm nuk është bërë.

Shpërndaje: