“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Personi e kalon namazliun ndërsa ai është në sexhde

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi:  Sherh Sahih el-Bukhari (2/420)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një person është në sexhde dhe një person përpjeket që të kalojë para tij, a i lejohet që ta pengoj me duar apo me kokë?

Përgjigje: Ai nuk mund ta pengojë atë me duar. Nëse ai e bën këtë ai detyrohet që ti ngritë duart. Ai është i detyruar ti mbajë duart në tokë gjatë sexhdes.

E njëjta gjë vlenë edhe për kokën; kjo është shumë e vështirë. Ai mund të dëmtojë ballin e tij, nëse lëviz kokën në tokë. Prandaj, me sa duket ai duhet ta lë atë derisa të mbarojë sexhden.

Shpërndaje: