Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi i cili fyen sahabët është kafir

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është gjykimi për atë i cili hapur i fyen sahabët nëpër mjete të informimit? Personi i tillë a del nga feja me këtë vepër, apo jo?

Përgjigje: Kam frikë se ai nuk ka besim fare, e le që kjo vepër të mos e nxjerrë atë nga imani. Personi i tillë nuk ka besim fare. Ai i cili i urren sahabët, realisht nuk ka iman. Ai i cili e bën këtë është hipokrit (mynafik).

Profeti ka thënë: 

“Urrejtja ndaj tyre është hipokrizi.”

Personi i atillë nuk është mysliman, ai është hipokrit edhe nëse e quan veten mysliman.

Shpërndaje: