“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Personi i parë i cili tha se muhrimit nuk i lejohet të vesh rroba të qepura dhe domethënia e saj

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Buhari (1/355)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

”Sa i përket fjalës së dijetarëve -Allahu i mëshiroftë!- se muhrimi nuk duhet të vesh asgjë të qepur, kështu që i pari i cili e tha këtë ishte fakihu i tebiinëve Ibrahim en-Nakhai (Allahu e mëshiroftë). Ai kishte për qëllim rrobat që janë të përshtatura përgjatë trupit apo përgjatë ndonjë pjese të trupit e jo një veshje e përbërë nga qepjet.

Njerëzit e thjeshtë sot e kanë kuptuar nga kjo se dijetarët kanë për qëllim çdo gjë që është e qepur. Ata madje edhe pyesin lidhur me pantoflat e qëndisura. A lejohet të ecim në to? Ato kanë qepje. Ata madje pyesin edhe lidhur me izarin e arnuar dhe ridan vetëm sepse ka qepje në to dhe kështu me radhë…”

Shpërndaje: