Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi konsiderohet sikurse shoku i tij

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (1/429)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Ebu Davud es-Sixhistani ka thënë:

I thashë Ebu Abdil-lah Ahmed bin Hanbelit: Nëse unë shoh një person nga Ehl-us-Sunneti duke folur me një person nga pasuesit e bidateve, a të mos i flas atij më?

Ai u përgjigj: Jo. Tregoi atij se personi me të cilin e ka parë atë duke folur është bidatçi. Nëse ai nuk flet më me të, ti foli atij. Përndryshe, ti duhet ta konsiderosh atë si ai.

Ibn Mesudi ka thënë: Personi konsiderohet sikurse shoku i tij.

Shpërndaje: