Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi me rrjedhje të vazhdueshme të urinës dhe namazi i xhumasë (2)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ai cili vuan nga rrjedhja e vazhdueshme e urinës merr abdes pasi të ketë hyrë koha e namazit.

Përgjigje: Kur dëshiron të falet, e jo pasi të ketë hyrë koha e namazit, kur dëshiron të falet. Po.

Pyetje: Pastaj thotë Allahu të ruajt! Ndonjëherë për namazin e xhumasë marrim abdes gjysmë ore më herët për shkak të kallaballëkut në tualete, a lejohet kjo?

Përgjigje: Nëse ke nevojë për këtë dhe duhet të veprosh kështu patjetër, nuk ke zgjidhje tjetër përveç kësaj (d.m.th. në këtë rast ky veprim lejohet). Po.

Shpërndaje: