Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi me rrjedhje të vazhdueshme të urinës dhe namazi i xhumasë (1)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (80)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si merr abdes personi që vuan nga rrjedhja e vazhdueshme të urinës, sidomos për namazin e xhumasë?

Përgjigje: Ai duhet të marrë abdes kur dëshiron të falet dhe vendos diçka në organin e tij gjenital që të ndalojë rrjedhjen (e urinës në rroba) dhe falet menjëherë. Në ditën e xhumasë ai nuk duhet të marrë abdes derisa të fillojë falja (pak para namazit) e namazit së xhumasë.

Shpërndaje: