“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Personi pagoi para në vend të ushqimit për zekatul-fitr

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: el-Muntaka (2/414)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet personi që ka paguar para në vend të ushqimit të ripaguaj ushqim?

Përgjigje: Nëse një dijetar ia ka dhënë këtë mendim nga i cili është bindur, ai nuk e ka për obligim të ripaguaj asgjë.

Por në qoftë se ai vetë ka marrë iniciativën për të vepruar ose nuk është bindur nga fetvaja, ai duhet të ripaguaj me ushqim.

Shpërndaje: