Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi shpreh blasfemi para se të vdes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (2)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fth–14340430.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Nëse një person është i shtrirë në shtratin e vdekjes dhe shpreh blasfemi dhe vdes para se ai të shqipton shahadetin, a vdes ai si mysliman?”

Përgjigje: ”Nëse ai shpreh blasfemi dhe kjo ishte fjala e tij e fundit, ai ka vdekur si blasfemues. Fundi i tij ishte kufri. Gjëja e fundit që Ebu Talibi tha ishte se ai kishte fenë e Abdul-Mutalibit – dhe mbrojtje kërkohet prej Allahut. Përjashtimi i vetëm është nëse ai thotë kështu kur është i alivanosur. Allahu e di më së miri se cila është gjendja e tij.”

Shpërndaje: