“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Personin të cilin shefi nuk e lejon që të falë namazin e xhumasë

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Alush-Shejkh

Burimi: http://mufti.af.org.sa

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë punoj në një fabrikë. Unë zakonisht e humbasë namazin e xhumasë sepse shefi im nuk më lejon që të lë punën për të falur namazin e xhumasë. Cili është vendimi mbi këtë?

Përgjigje: Nëse kjo është puna juaj dhe ti nuk ke ndonjë punë tjetër, ti duhet të përpiqesh që të zëvdendësohesh me kolegët tuaj që të falni çdo të dytën xhuma. Nëse ti je në situatë shumë të vështirë dhe nuk ke zgjidhje tjetër, ti je i arysetuar. Megjithatë, mundohu që të kërkosh një punë tjetër që të lejon të falësh namazin e xhumasë. Kjo është më mirë për ty.

Shpërndaje: