Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pilula që futet në zorrën e trashë kundër hemorroideve

Muhammed bin Abdil-Vehab el-Uasabi

Burimi: Ikd-ul-Xhuman min Fataua Ramadan, fq. 45

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person që vuan nga hemorroidet pyet; se a i lejohet atij që të marrë pilulë që futet në zorrën e trashë gjatë ditës në Ramazan.

Përgjigje: Kjo është në rregull. Ajo që është e ndaluar është për të marrë ilaçe përmes gojës apo hundës. Përdorimi i pilulave që futen në zorrën e trashë dhe ilaçet kundër hemorroideve përmes anusit janë – nëse do Allahu – në rregull.

Shpërndaje: