Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Përdorimi i pilulave kontraceptive gjatë haxhit dhe Ramazanit – Komisioni i Fetvave

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Fetvaja nr: 89
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet që gruaja të përdor pilula që parandalojnë ciklin menstrual apo e vonojnë atë gjatë kohës së haxhit?

Përgjigje: Është e lejueshme për gruan që të përdor pilula që parandalojnë ciklin menstrual kur ajo dëshiron të bëjë haxhin. Por kjo duhet bërë vetëm pasi të jetë konsultuar me një mjek të specializuar lidhur me këtë në mënyrë që ajo të mos dëmtohet. E njëjta gjë vlen në Ramazan nëse ajo dëshiron ta agjërojë muajin e Ramazanit.

Shpërndaje: