Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pishinat e grave

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (1)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdh–14340126_0.mp3

Përgatiti: perlatmuslimane.com

Pyetje: Çka kishte për qëllim profeti kur ai e ndaloi gruan të zhvishet në një vend tjetër përveç shtëpisë së saj? A i lejohet gruas që është e mbuluar qe të zhvishet dhe të shkojë në një qendër aktivitetesh për gratë për të notuar?

Përgjigje: Gruas nuk i lejohet të lahet me gratë e tjera. Atyre nuk i lejohet të shikojnë njëra-tjetrën kur lahen. Kjo është provokative. Ndodhin provokime në mes të grave. Pra kjo nuk është e lejuar. Ajo duhet të lahet në një vend bosh. Megjithatë, pishinat për gratë janë të ndaluara. Ato përbëhen nga provokimet, mungesa e turpit dhe ndalesa të tjera.

Shpërndaje: