Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pjesëmarrja në ceremonitë kufarëve dhe ngrënia e ushqimit të ceremonive të tyre

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Ighathat-il-Lahfan

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses!

Ushqimi të cilin e përgatitin kufarët për ceremonitë e tyre, nëse më japin prej tij, a më lejohet të ha prej atij ushqimi?

Përgjigje: Jo! Mos ha nga ushqimi i ceremonive të kufarëve.

“(Robërit e Zotit janë) Edhe ata të cilët nuk dëshmojnë gënjeshtrën (nuk rrinë aty ku flitet dhe punohet gënjeshtra dhe nuk bëjnë dëshmi të rreme).” Furkan, 25:72

Do të thotë ceremonitë e kufarëve. Mos merr pjesë në to dhe mos ha nga ushqimi i ceremonive të tyre.

Shpërndaje: