Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Plaka e cila nuk mund të agjërojë

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetuaja nr: (10/171)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam një nënë të moshuar e cila nuk mund të agjërojnë gjatë Ramazanit, ajo ka qenë e sëmurë për tre vjet rresht, çka duhet të bëjë ajo tani?

Përgjigje: Nëse është kështu si thua, ajo duhet të ushqejë një të varfër për çdo ditë që ajo nuk ka agjëruar në këto 3 vitet e kaluara. Ajo do t’u japë atyre gjysmë sa’a (rreth 1,5 kg) nga gruri ose hurmet ose oriz, ose misër ose gjëra të cilat konsiderohen ushqim për ju.

Shpërndaje: