Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Plaku fali namazin me pelen të mbushur me urin

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Mexhmu Fatauah Ibn Baz Vol 29, nr 13

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë jam një plak që vuaj nga mosmbajtja e urinës dhe unë përdori pelena. Kur unë nuk jam në shtëpinë time, por tek të tjerët unë nuk mundem ta ndërrojë atë kur ajo mbushet plotë me urinë. Unë morra abdest para akshamit pa e ndërruar pelenë që ishte mushur plotë. Çfarë është rregulli për këtë?”

Përgjigje: “Ti duhet të përsërisësh namazin e lartpërmendur …”

Shpërndaje: