Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Poligamia për qëllim të kënaqësisë

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: http://youtu.be/U8D8it3zGr8
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Sa më shumë që një njeri të ketë para, ai mendon në poligaminë. Qëllimi i tij nuk është për të ndërtuar një familje, por qëllimi i tij është vetëm kënaqësia.”

Përgjigje: “Kjo është diçka e mirë.”

Pyetësi: “A nuk ka rënë në ndonjë ndalesë?”

Përgjigje: “A doni të thoni se ai ka rënë në haram?”

Pyetësi: “Po.”

Përgjigje: “Qëllimi i tij është i lejuar dhe ai nuk ka rënë në ndonjë ndalesë.

Megjithatë, ne e porosisim atë që pos kësaj vepre të lejuar, t’ia shtojë një faktor të pëlqyer, e që është shtimi i umetit të Muhammedit salAllahu alejhi ue selem. Në këtë mënyrë, ai të shpërblehet tek Zoti i tij, kur ai edukon pasardhësit e vetë.”

Shpërndaje: