Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Prandaj Allahu nuk na përgjigjet

Imam Ebu Nuajm Ahmad bin Abdilah el-Asbahani (v. 430)
Hiljat-ul-Aulija (8/15-16)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Shekik bin Ibrahim ka thënë:

“Ibrahim bin Adham kaloi pranë një tregu në Basra dhe njerëzit u mblodhën rreth tij dhe i thanë: “O Ebu Is’hak!

Allahu -te ala- thotë në librin e Tij:

“Zoti juaj ka thënë: “Lutmuni Mua, se do t’ju përgjigjem!” Gafir, 40:60

Ai nuk na përgjigjet edhe pse i lutemi Atij gjatë tërë jetës.”

Ibrahimi tha: “O banorë të Basrës! Zemrat tuaja kanë vdekur në dhjetë pikë.

E para është se ju e njihni Allahun por nuk përmbushni të drejtat e Tij.

E dyta është se ju e lexoni Kuranin por nuk punoni sipas tij.

E treta është se ju pretendoni se e doni të dërguarin e Allahut ﷺ por braktisni rrugën e tij.

E katërta është se ju pretendoni se jeni armiq të shejtanit dhe pajtoheni me të.

E pesta është se ju pretendoni se e doni xhenetin por nuk veproni për të hyrë në të.

E gjashta është se ju pretendoni se i frikësoheni zjarrit dhe jeni bërë peng të tij.

E shtata është se ju thoni se vdekja është e vërtetë por nuk përgatiteni për të.

E teta është se jeni të preokupuar me të metat e vëllezërve tuaj por injoroni të metat tuaja.

E nënta është se ju hani nga ato që Allahut ju ka dhuruar por nuk falënderoni për to.

E dhjeta është se ju varrosni të vdekurit tuaj por nuk merrni mësim nga kjo.”

Shpërndaje: