Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Prandaj myslimanët i urrejnë kufarët

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (9)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1431-08-06_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet myslimani të urrej mosbesimin e kafirit apo edhe kafirin si person?

Përgjigje: Ai është i detyruar që ta urrejë kafirin dhe mosbesimin; të dyja. Mosbesimi duhet të urrehet dhe kafiri duhet të urrehet sepse ai është armik i Allahut:

”O ju që keni besuar! Mos i zini armiqtë e Mi dhe armiqtë e juaj miq e shokë duke treguar dashuri ndaj tyre, kur dihet se ata mohuan të vërtetën që u erdhi juve Ata e dëbojnë të dërguarin dhe ju, sepse i besoni Allahut, Zotit tuaj!” 60:1

Ne i urrejmë kufarët dhe ne urrejmë fenë e tyre. Ai që nuk i urrenë kufarët atij i mungonë dashuria dhe urrejtja për hir të Allahut.

Shpërndaje: