“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Prandaj nuk lejohet ngrënia e shkabave

Imam Abdullah bin Ahmad bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed (3/893)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1203 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) në lidhje me ngrënien e shkabës1.

Përgjigja e tij ishte:

”Nuk lejohet ngrënia e asnjë shtaze që ha cofëtina. Shkaba ha cofëtina.”


1 Shih: https://sq.wikipedia.org/wiki/Shkaba

Shpërndaje: