Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Prandaj Selefitë janë bërë të urryer

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Parathënia e librit ”Hakikat-ul-Menhexh es-Selefi”, fq. 6

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Kam lexuar librin ”Hakikat-ul-Menhexh es-Selefi” nga Shejkh Abdullah bin Salfik edh-Dhufejri dhe e konsiderojë atë të vlefshëm, të dobishëm dhe të bazuar në dëshmi autentike nga Kurani, Sunneti dhe deklaratat e Imamëve.

Në gjendjen e tanishme, libra të ngjashme janë shumë të nevojshëm për shkak se shumë njerëz sot nuk e dinë metodologjinë e Selefëve për shkak të injorancës dhe shfaqjes së njerëzve që asocijojnë veten me të pa e kuptuar atë, ose e kuptojnë atë por nuk e pasojnë atë, saqë Selefiu është bërë i urryer pa dalluar Selefiun e vërtetë dhe atë që vetëm pretendon. Libri i cekur ka sqaruar metodologjinë e vërtetë të Selefëve. Allahu e shpërbleftë autorin e saj me të mira dhe sjelltë dobi përmes saj.

Allahu e uroftë dhe dërgoftë paqe mbi Profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe sahabët e tij.

Shkroi: Salih bin Feuzan el-Feuzan

5/3-1434

Shpërndaje: