Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Prindërit i frikësojnë fëmijët me anë të xhinëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Igathetil-Lehfan (7)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Ka prindër që i frikësojnë fëmijët me anë të xhinëve në mënyrë që ata të mos dalin nga shtëpia. A konsiderohet kjo vepër gënjeshtër dhe cili është gjykimi mbi këtë?”

Përgjigje: “Këtu nuk bëhet fjalët vetëm për gënjeshtër. Fëmija mund të ndikohet negativisht nga kjo dhe të frikësohet. Pra, kjo e dëmton fëmijën. Kjo dëmton fëmijët dhe mbjell frikë në ta. Prandaj ky është veprim i ndaluar”

Shpërndaje: