Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Prishja e agjërimit që bëhet për kompensimin për një ditë të humbur të Ramazanit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421).

Burimi: Shejkh Uthejmin, Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn

Pyetjet e shtruara nga Abdullah et-Tejjar (2 / 55)
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme që të prishi agjërimin që jam duke kompensuar për një ditë të humbur të Ramazanit?

Përgjigje: Nuk lejohet të ndërpritet agjërimi i tillë përveç nëse ke një arsye shumë të fortë. Kompensimi për ditët e humbura nga Ramazani është sikurse agjërimi gjatë Ramazanit, dallimi i vetëm është se kompensimin të cilin e bënë nuk ka shpagim për të.

Shpërndaje: