Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Profesioni i të kënduarit të ilahive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Ligjërata “El-Hajatus-Se’ideh”

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi për ilahitë islame, të cilat shoqërohen me zbukurim të zërave? Dhe çfarë mendoni ju për atë i cili e ka këtë si profesion?”

Përgjigje: “Ilahitë janë lloj i këngëve, e këngët janë të ndaluara. Nëse dëshironi këshilla, atëherë duhet ta përmendësh (dhikër) Allahun, të lexosh e dëgjosh Kuran, të dëgjosh ligjërata e hutbe të ndryshme.

Sa për ilahitë, ato janë prej llojit të këngëve, dëgjuesi i të cilave ndien kënaqësi; kaq ka nga to, as më shumë e as më pak.”

Shpërndaje: