Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Profetët para Nuhut alejhi-selam

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tathir-il-I´tikad (3)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13188

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A ka pasur profetë para Nuhut (alejhis-selam) dhe a ishte Ademi (alejhis-selam) profet?”

Përgjigjja: ”Nuhi (alejhis-selam) ishte i dërguari i parë. Sa për profetët, ai është paraprirë nga Ademi (alejhis-selam), nga Shithi (alejhis-selam) dhe thuhet edhe nga Idrisi (alejhis-selam). Pra, ka pasur profetë para tij.”

Shpërndaje: