Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Profeti (s)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (19)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%20%207%20-%205%20-%201435.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme për të shkruar (s) –صkur përmendet profeti dhe emri i tij salAllahu alejhi ue selem?”

Përgjigje: ”Jo. Kjo nuk lejohet. Ti nuk e ke nderuar të dërguarin salAllahu alejhi ue selem në qoftë se ti vetëm shkruan (s). Ku qëndron problemi nëse ti e shkruan salAllahu alejhi ue selem? Thuaj salAllahu alejhi ue selem. Simboli (s) nuk përbën asgjë.”

Shpërndaje: