“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Pse dijetarët nuk bënë tekfir mbi Ma´munin i cili bëri kufër të madhë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-´Akidah (10)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–02041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Pse dijetarët nuk bënë tekfir mbi el-Ma´munin duke pasur parasysh se ai nuk ishte i paditur?”

Përgjigje: ”El-Ma’mun ishte nga Benul-Abbas dhe nga familja e të dërguarit salAllahu alejhi ue selem. Ai keqinterpretoi. Ai ra në keqinterpretim. Ata e mashtruan atë. Mu’tezilitë e mashtruan atë. Me sa duket ai është i justifikuar. Allahu na faltë neve dhe atë.”

 

Shpërndaje: