Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pse shiat dhe jehudët e urrejnë Xhibrilin?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses!

A është arsyeja pse jehudët e urrejnë Xhibrilin -alejhi selatu ue selam- ajo që përmendin se Xhibrili vjen me luftë dhe vrasje?

Përgjigje: Ata pohojnë këtë, ata pohojnë këtë. Ndërsa Xhibrili e sjell mirësinë, e sjell shpalljen, ai është përgjegjës për shpalljen që është mirësi dhe jetë, ajo që i jep jetë zemrave. Po!

Ka prej shiave të cilët thonë se shpallja ishte për Aliun por Xhibrili tradhtoi dhe ja dërgoi atë Muhammedit . Ja dërgoi atë Muhammedit ﷺ dhe për këtë shkak e urrejnë Xhibrilin -alejhi ue selem-. Po!

Shpërndaje: