Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Puna në gjykatë që nuk gjykon me ligje Islame

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (84), min: 1:13:47

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/17577

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua punon në një gjykatë që gjykon krimet sipas ligjeve të themeluara nga njerëzit. A i lejohet asaj që të punojë aty?

Përgjigje: Jo. Ligjet e themeluara nga njerëzit nuk lejohen. Është e detyrueshme të gjykohet në përputhje me sheriatin, jo me ligjet e njerëzve. Një punë e tillë është një bashkëpunim në mëkat dhe padrejtësi.

Shpërndaje: