Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Puna si riparues i televizioneve dhe radiove

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Burimi: Fetvaja nr: 4827
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar apo e ndaluar që personi të ketë një dyqan për riparimin e televizioneve, radiove dhe magnetofonëve?

Përgjigje: Disa gjëra që transmetohen përmes këtyre mjeteve të komunikimit janë të ndaluara dhe disa janë të lejuara. Sidoqoftë, ato më së shpeshti përdoren për qëllime të paligjshme, gjë që është e qartë. Bazuar në këtë muslimani duhet të sigurohet që të mos i riparojë dhe prodhojë ato pasi që pjesa më e madhe e tyre përbëhen nga e keqja.

Shpërndaje: