Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Punësimi në hotel që shet alkool

Alameh Abdul-Aziz bin Abdil-Lah Al esh-Shejkh
Burimi: http://mufti.af.org.sa/node/3125
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të punuar në një hotel në të cilin ka alkool duke pasur parasysh se unë nuk kanë asgjë të bëjë me alkoolin dhe jam larg nga ai tërësisht?

Përgjigje: Betohem në Allahun se për deri sa alkooli shitet në hotel është e detyrueshme braktisja dhe largimi nga ai vend. Muslimani nuk duhet të ndihmojë në mëkat dhe armiqësi.

Shpërndaje: