Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pushimet mes teravive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%2013430

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është Sunnet të mos veprohet ulja pas çdo katër rekateve në teravih apo kjo është Sunnet?”

Përgjigje: “Pyetësi e ka për qëllim pushimet mes rekateve. Kjo është e mirë në qoftë se kjo nuk ua vështirësonë njerëzve. Selefët e kishin zakon të bënin pushime në mes rekateve. Prandaj namazi quhet “teravih”.”

Shpërndaje: