“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Pyet e pastaj vepro!

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1307-1308)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1823 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) për një njeri që ka libra që përmbajnë deklaratat e të dërguarit të Allahut, të tebinëve dhe etba tebinëve (pasuesve të tebinëve), dhe i mungon aftësia për të dalluar hadithet e dobëta dhe të braktisura, pas së cilës ai vetë jep fetva dhe praktikon atë që ka lexuar.

Ai u përgjigj: Ai nuk duhet të veprojë derisa të pyes në mënyrë që të mos praktikojë diçka që nuk është autentike. Ai duhet t’i pyesë dijetarët për këtë.

Shpërndaje: