Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Qëndrimi i Ehl-us-Sunnetit ndaj Jezidit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (68), min: 1:134:33

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid-27-1-1439-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është qëndrimi i Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit ndaj Jezid bin Mu’avijes?

Përgjigje: Siç ka thënë Shejkh-ul-Islam Ibnu Tejmijeh:

“Atë nuk duhet as ta fyejmë, as ta duam.”

Do të thotë të jesh pa qëndrim të caktuar. Ti nuk ke ndonjë obligim ndaj tij.

Shpërndaje: