Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Qëndrimi ynë ndaj thirrësve që bien në kundërshtim me metodologjinë Selefite

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Data e fetvas: 7.10.1427 ose 30.10.2006
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Si duhet të jetë qëndrimi ynë ndaj thirrësve që bien në kundërshtim me metodologjinë Selefite? A duhet të marrim dije nga ta apo jo? Gjithashtu, a lejohet të lexojmë nga disa prej librave të tyre të dobishme?”

Përgjigje: “Allahu iu ka dhënë (dijetarë Selefi), prandaj nuk keni nevojë për të tjerë të këtillë. Merrni dije nga dijetarët që janë në rrugën e drejtë! Merrni dije nga librat e shëndosha dhe të dobishme! Në to ka aq shumë dije, sa që janë të mjaftueshme dhe nuk keni nevojë për librat e tyre.”

Shpërndaje: