Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Qimet e gjata të vetullave që dalin jashtë masës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (98), min: 54:15 

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/ar/node/18006

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Vetullat e një burrit kanë disa qime që zgjaten jashtë masës këtu dhe aty. A lejohet shkurtimi i tyre nëse ato vërehen?

Përgjigje: Kjo i lejohet nëse e shqetësojnë atë. Nëse ai shqetësohet nga vetullat ose qerpikët e gjatë, atij i lejohet t’i shkurtojë në atë masë që e largon shqetësimin. Kjo ka të bëjë me largimin e shqetësimit.

Shpërndaje: