Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Regjistro kohën tënde të vërtetë të punës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Fataua alal-Haua 05/06-1436

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Unë punoj njëzet e katër orë në spital. Puna fillon në ora 07:00. Ndërsa unë fillojë punën në ora 10:00 por e regjistrojë fillimin e orait që nga ora 07:00. Cili është gjykimi për këtë?”

Përgjigje: ”Kjo nuk është e lejuar. Regjistroje orën e saktë të orarit tënd të punës. Mos gënjej. Nuk lejohet të arrishë më vonë e të regjistroh ndonjë kohë tjetër. Përmbaju sistemit. Këtë e ke në ndërgjegjen tuaj. Pra, sikurse e merr pagën duhet gjithashtu të punoshë kohën e punës për të cilën ti paguhesh. Mos u regjsitro gabim kur të arrishë me vonesë. Kjo është një gënjeshtër.”

 

Shpërndaje: