Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Restoranti duhet mbyllur gjatë ditëve të Ramazanit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhamed bin Abdil-Uehab (24)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Vëllai im posedon një restorant në një vend kufri dhe ai është me dy mendje se a ta hapë atë apo jo gjatë ditëve në Ramazan duke pasur parasysh se ka muslimanë në atë në vend.

Përgjigje: Jo, nuk duhet ta hapë atë gjatë ditës. Kjo kundërshton metodologjinë e Islamit. Nuk lejohet ngrënia dhe pirja gjatë ditës (në Ramazan). Ai duhet të respektojë muajin e Ramazanit dhe të mos e hapë edhe nëse është në vend kufri. Ai është musliman dhe duhet të përfaqësojë Islamin. Po!

Shpërndaje: