Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rojtari i sigurisë së xhamisë dhe namazi i xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (50)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë punoj si rojtar i xhamive në Francë. Për shkak të punës e humbas namazin e xhumasë. A mëkatoj?

Përgjigje: Nëse ajo të cilën e ruan, zhduket ose vjedhjet nëse e braktisë atë, atëherë qëndron në vendin e punës si rojtar sigurie. Por nëse nuk frikësohesh për këtë ose nëse një person i besuar të zëvendëson, duhet të falesh namazin e xhumasë.

Shpërndaje: