Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rojtari i sigurisë dhe namazi i xhumasë

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (16/36)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë punoj si roje sigurimi. Ndonjëherë detyrohem që të punojë të premten, dhe nuk mundem të falë namazin e xhumasë me muslimanët. A është e lejuar kjo? A duhet në vend të kësaj të falë drekën dy rekate?

Përgjigje: Po. Përderisa vendi ka nevojë të ruhet është e lejueshme për ty që ta ruash atë edhe pse e humb namazin e xhumasë. Në këtë rast je i detyruar të falesh drekën (katër reakte) dhe jo namazin e xhumasë.

Shpërndaje: