Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rrathët e bakrit që japin energji

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nedhid (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13484

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: Ka rrathë të bërë nga bakri për të cilat pretendohet se i japin njeriut energji dhe forcë. Cili është vendimi për përdorimin e tyre?

Përgjigje: Kjo pyetje i është bërë Komisionit Kibar-ul-Ulema dhe el-Lexhnah ed-Da’imeh. Ata kanë pyetur mjekët. Nuk ka përgjigje të qartë ende. Ata janë ende të heshtur në këtë çështje. Ajo kërkon më shumë studime. Nëse vërtetohet se ajo është mjekësore dhe i bën dobi trupit ajo është në rregull dhe një formë e terapisë. Dhe në qoftë se qëllimi është për tu lidhur për të dhe për tu varur prej saj, kjo është idhujtari dhe nuk lejohet.

Shpërndaje: