Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rrëshqitja e Halebiut

Alameh Rabi´ bin Hadi el-Medkhali

Burimi: http://rabee.net/ar/articles.php?cat=8&id=236

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

 

Ali Hasen el-Halabi ka disa drejtime në varësi, ndër të tjera:

1 – Dashuria e tij ekstreme për udhëheqje. Ai bënë çdo gjë për ta arritur atë.

2 – Dashuria e tij ekstreme për para. Ai bënë çdo gjë për ti arritur ato.

Ai ia ka shitur fenë e tij armiqve të metodologjisë Selefit dhe Selefëve. Ai përfshihet nga fjalët e Allahut Te ala:

اشْتَرَوْاْ بِآيَاتِ اللّهِ ثَمَنًا قَلِيلاً فَصَدُّواْ عَن سَبِيلِهِ إِنَّهُمْ سَاء مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ

”Ata i shkëmbyen ajetet e Allahut për një vlerë të paktë dhe penguan nga rruga e Tij. Ata keq vepruan.” 9:9

Dashuria e tij për udhëheqje dhe para ka bërë që ai ti bashkohet të gjithë atyre që përhapin sprova dhe sulmojnë metodologjinë Selefite dhe Selefitë.

Ai ka një metodologji të gjerë. Ai bie dakord me të gjitha metodologjitë e kundërta. Ai është vëlla i Ikhuanu Musliminëve. Ai është vëlla i Kutbive dhe Tekfircave. Ai është vëllai i atyre që bëjnë thirrje për bashkimin e feve dhe lirinë fetare. Ai është një vëlla besnik me ata që mbrojnë këto metodologji dhe mbështetësit e tyre. Sipas tij ata janë të gjithë të pastër nga ekstremizmi.

Sipas tij vetëm Selefitë janë ekstremistë sepse ata luftojnë këto drejtime të rreme dhe përkrahësit e tyre përgjatë kriteri islam që nuk përputhet me metodologjinë e gjerë dhe të  madhe që strehon të gjitha këto metodologjitë e kundërta. Prandaj, ai e konsideron të nevojshme të luftuarit metodologjinë Selefite dhe Selefitë. Ai i quan ata ekstremistë dhe e aplikonë këtë emër në mënyrë specifike mbi ta. As ai dhe as sekti i tij nuk e ndryshojnë qëndrimin e tyre. Ata nuk e braktisin atë dhe ata nuk ngopen prej tij. 

 

Shpërndaje: