Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rrezikshmëria e varjes së flamurit me kryq

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Feuaidut-Tefsir, fq. 179

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për ta varur ndonjë flamur në të cilin ka kryq në një paralele përball ndonjë flamuri në të cilin gjendet i shkruar dëshmia Islame?

Përgjigje: Kjo është e ndaluar dhe në asnjë mënyrë nuk lejohet. Me sa duket kjo është një formë e afirmimit.

Një veprim i ngjashëm nuk lejohet të bëhet. Nuk është e lejuar për të varur një flamur të tillë. Nëse kjo do të lejohet do të ishte për t’i shpëtuar ndonjë të keqe apo dëmi. Përndryshe nuk lejohet kompromisi në këto çështje. Nuk është e lejuar varja e flamujve me kryq. Kryqit është i kotë. Thotë Allahu:

وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ

“Por, ata as e vranë, as e kryqëzuan.” 4:157”

Shpërndaje: